Policisté vinu důrazně popřeli. Státní zástupce obžaloval nadpraporčíka Jiřího Zemánka, poručíka Petra Kölbla a poručíka Romana Leikeba z účasti na sebevraždě, porušení povinnosti strážní služby a z mučení a jiného nelidského a krutého zacházení formou spolupachatelství. Údajný poškozený po nich nyní žádá odškodné půl milionu korun. "Myslím si, že mu ruplo v hlavě," řekl ke zraněnému muži ve své výpovědi Zemánek.

Ze spisu vyplývá, že policisté muže zatkli loni 18. září, protože jej podezírali z krádeží. Po výslechu skončil zadržený na chodbě. Do spisu uvedl, že jej Zemánek připoutal pouty k zábradlí u schodiště a řekl: "Buď se ke všemu přiznáš, anebo bude lepší, když se zabiješ. Okrádáš slušné lidi...".

Když Zemánek odešel, zadržený si prý vytáhl ruku z pout, šel k nedalekému oknu, otevřel jej a vyskočil. Dopadl na středu jiné budovy v úrovni druhého patra policejního oddělení. Tam jej našli policisté a odnesli jej zpět do pátého patra. Muž měl zlomenou holeň. Žalobce soudu řekl, že zraněný řval bolestí.

Spis uvádí, že zraněného následně Leikeb s Kölblem bili a kopali tak, že křičel bolestí, volal o pomoc a měl pěnu u úst. Údajně mu dokonce kroutili zlomenou nohou. Následně přišel do jejich kanceláře jiný policista, který přivolal policejního dozorčího v budově a sanitku. Policisté ale líčí událost jinak.

Zemánek dnes soudu řekl, že se výslechu zadrženého neúčastnil. Jeho úkolem prý bylo jen pohlídat muže na chodbě policejní budovy. Zemánkovi se ale údajně chtělo na záchod, proto muže připoutal k zábradlí a na chvíli odešel. Soudce David Otevřel dnes Zemánka upozornil, že tento postup je špatný. Podle policejních předpisů měl být totiž muž střežen nepřetržitě. Zemánek toto pochybení připustil. Když se vrátil ze záchodu, požádal Zemánek policistu Kölbla, aby muže pohlídal a odešel.

V tu chvíli již zadržený neměl pouta. Čekalo se na to, kdy bude odvezen do policejní cely. Kölbl soudu popsal, že se náhle na chodbě zhaslo, zadržený do něj vrazil a utekl. Kölbl tvrdí, že neví o tom, že muž skočil z okna. S kolegy jej prý našel v nižším patře budovy, pomohl jej vynést do kanceláře, a vše tím pro něj údajně skončilo. Zadržený se podle něj tehdy choval agresivně. Leikeb jakékoli mučení či týrání zadrženého popřel.

Všichni tři policisté jsou až do uzavření procesu postaveni mimo službu.