Nehtová designérka z brněnského sídliště má manžela i čtyři děti jako ze škatulky. Když ji přivítá smetiště místo zahrady a uvnitř baráku toaleta ve studeném vlhkém sklepě, kuchyně s umyvadlem bez teplé vody a popelník plný nedopalků na dětské stoličce, pokusí se o ni infarkt!

Další šok zažije, když zjistí, kolik jí mladá maminka na mateřské Milada (26) nechala na chod domácnosti. „Pět set korun na deset dní? To je padesát na den! No to přece nejde...,“ nevěří.

Činorodá Helena koupí za své dřez, ke kterému vlastnoručně přidělá desku, a dokonce vyrobí i skříňku. „Mně se to vůbec nelíbí, že jsi to udělala. Dotklo se mě to,“ vyčte jí náhradní manžel Mirek (49).

Helena a Dušan z Brna

Nehtová designérka Helena s vlastním salonem se v panelovém bytě 4+1 stará o manžela Dušana, který je stavební montážník, a čtyři děti. Celá rodina »jede« podle zavedeného řádu.

„V manželství nechci nic měnit. Ale mohla bych někomu pomoct, dát návod nebo třeba udělat skříňku,“ prohlásila Helena před Výměnou. Jak řekla, tak udělala!

Milada a Mirek z Vysokého Veselí

Milada je na mateřské, partner Mirek jezdí s traktorem. Jsou ve finanční krizi, žijí v polorozpadlém domě. S penězi sotva vyjdou tak, aby nakrmili své dvě děti. Mirek je kvůli tomu často v depresi.

Do Výměny se přihlásili hlavně kvůli finanční odměně. „Chci se naučit něčemu novýmu, něco nového zkusit. Jak kdo vychovává děti,“ upřesnila Milada.

Fotogalerie
7 fotografií