I když před koncertem ještě zbývalo v prodeji pár posledních lístku, Rondo dnes bylo na hranici svých kapacitních možností. Lidé seděli i na schodech a tlačili se ve vstupních chodbách. Na Planta si museli počkat až do 21:00, rozehřívalo je české trio Please The Trees.

Plant je s kapelou The Sensational Space Shifters momentálně na evropském turné, do Brna přijeli z Polska, teď zamíří do Švýcarska. Koncertní program tvořily jak skladby z loňské společné nahrávky, tak úpravy bluesových standardů a klasických hitů Led Zeppelin. Hned v úvodu koncertu zazněly například "zeppelinovské" skladby Trampled Under Foot, Black Dog a The Wanton Song, proložené novými písněmi Turn It Up a Rainbow.

Současný Plantův žánrový nadhled byl dobře patrný například při provedení skladby Spoonful od Willieho Dixona, do které s doprovodnými muzikanty dokázal při zachování původního bluesového ducha vměstnat hardrockovou rytmiku, psychedelické pasáže i africké etnické nástroje.

Šestašedesátiletý Plant se v 70. letech proslavil jako frontman Led Zeppelin, úspěchy však slavil i později na sólové dráze. Zkouší různé žánry, je otevřený spolupráci s hudebníky s pestrým kulturním zázemím. Často čerpal inspiraci v Africe. Se svou současnou kapelou se představil loni na festivalu Colours of Ostrava.

The Sensational Space Shifters mají šest členů. Plant s nimi loni vydal nahrávku Lullaby and... The Ceaseless Roar. Bodovala i v první desítce české prodejní hitparády.