"Brno je jednou z prvních zastávek našeho turné v nové sestavě - a je to logické. Sehrálo v naší tvorbě důležitou roli, kapela tu v 80. letech vznikla. Poznali jsme tady spousty skvělých lidí, kteří nás inspirovali a posouvali," uvedl Ostřanský. Nová éra Dunaje podle něj spojuje to nejlepší z minulé tvorby s energií nově vznikajícího projektu.

Kapelou Dunaj prošla v minulosti například zpěvačka Iva Bittová nebo uznávaný bubeník Pavel Fajt. Nahrávky Dunaje řadí fanoušci alternativního rocku k tomu nejzajímavějšímu, co na české hudební scéně na přelomu 80. a 90. let vzniklo. Činnost kapely ukončila smrt frontmana Jiřího Kolšovského. Zemřel v roce 1998 ve 43 letech.

Zbývající členové se nechali zlákat jen k několika koncertům, na kterých Kolšovského nahradil Václav Bartoš. Jejich společné vystupování však nemělo dlouhé trvání a věnovali se dalším projektům, třeba kapelám Boo, Kuzmich Orchestra a Rale, případně sólové dráze.

Koncert v klubu Fléda podle pořadatelů představí v nové podobě to nejlepší z alb Dunaje. Slibují také odbočky k dalším projektům Ostřanského a Václavka. V březnu čeká kapelu ještě koncert v Ústí nad Labem, v létě je uvidí třeba návštěvníci festivalů Litoměřický kořen a Eurotrialog Mikulov.