Kapela začala přesně na čas ve 20:00. Diváci ji přivítali bouřlivým potleskem. Večer byl rozdělený do tří částí. Za tou první symbolicky spadla opona a fanoušci mohli sledovat na ploše za kapelou střípky z historie skupiny, ale také záběry na hlavní hráče. Populární slovenskou formaci si dnes do Brna přišli poslechnout lidé několika generací od těch dvacetiletých po vrstevníky členů kapely.

Publikum se skupinou zpívalo od prvních písní. V úvodu zazněl například song Klasika nebo známá Stužková. Frontman kapely Jožo Ráž sice s posluchači mezi písněmi komunikoval, většinou mu k tomu ale stačilo pár slov a kapela tak hrála bez větších přestávek. Došlo i na akustický blok, který navazoval na úspěšný nedávný podnik Elán v divadle. Sestavu Elánu doplnila dechová sekce, kterou kapela měla už ve svých začátcích. Program koncertů pomáhali sestavovat fanoušci. Nechyběly proto největší hity jako Aj keď bez peňazí.

Slovenská formace zahrála také ochutnávka singlů z připravovaného alba Živých nás nedostanů, které v posledních měsících postupně zdarma zveřejňovala na internetu. Fanoušci, kteří si skladby přinesli vypálené na kompaktním disku, dostali obal zdarma.

Bez přestání hrála populární skupina téměř dvě hodiny. Hlavní část večera uzavřela zřejmě svým největším hitem Voda, čo ma drží nad vodou. Publikum si ale ještě vytleskalo dva přídavky. Jako první píseň Nie sme zlý z roku 1982, kterou následovala neméně slavná Čaba neblázni.

Elán vznikl v roce 1968, největší úspěchy slavil v 80. letech. Dodnes patří k úzké skupině kapel, které dokážou opakovaně vyprodat české a slovenské sportovní haly. Velký zájem je podle pořadatelů také o aktuální turné nazvané The Best of Vol. 2.

Z Brna kapela zamíří do Prahy, kde vystoupí 22. října ve sportovní hale v Holešovicích. O dva dny později zahraje v ČEZ Areně v Ostravě, poté zamíří do Bratislavy a Košic.