„Začínali jsme s 11 stánky, za těch deset let jsme se krásně rozrostli," uvedl místostarosta Břeclavi Petr Vlasák. Poprvé se dopravě uzavřela silnice mezi kinem a kostelem, aby se dalo mezi částmi festivalu bezpečně přecházet.
Stánkaři nabízeli jídla různých národních kuchyní. Byly mezi nimi například řecké, španělské, kavkazské, arménské, maďarské či romské speciality, nechyběla ani tradiční rajčatová polévka zvaná Bloody Mary.
Pivní speciál kyseláč
Zájem byl i o pivní rajský kyseláč vyrobený z rajského protlaku, bazalky a soli. „K dispozici je přibližně tisícovka piv, reakce jsou vesměs pozitivní,“ řekl jeden ze spolutvůrců kyseláče Jakub Kuriál z brněnského pivovaru Kosmix.
Gastrofestivalů je letos na jižní Moravě více. Na zájemce čekají ještě v Rosicích 7. září Česnekovky, ve Veselí nad Moravou se koná 14. září Festival plný chutí a 21. a 22. září končí festivalová letní sezona Husími slavnostmi v Boskovicích.
VIDEO: Jak si vypěstovat rajčata
Jak si vypěstovat rajčata? Tyto tipy vám zaručeně pomůžou! Videohub