Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Novinky, trháky a zaručené klasiky: Brněnská letní kina budou promítat i zdarma

/
  • Novinky, trháky a zaručené klasiky: Brněnská letní kina promítají i zdarma.
    2. července 2022 ● 09:15

    Za stovku, ale také bez vstupenky. Letní kina v Brně od loňska většinou nezdrařila a některá budou fungovat zdarma. Při příchodu do areálu Vlněny, kde se filmové večery konají letos vůbec poprvé, návštěvníci zaplatí jen dobrovolné vstupné. Bez vstupenky mohou Brňané sledovat také filmy před brněnskou hvězdárnou, i když jen sedm večerů.

  • 1.

    Novinkou je Vlněna

    Letos poprvé otevírá brány filmovým zážitkům office park Vlněna. Promítání se koná od půl desáté každý čtvrtek na nádvoří mezi budovami. Produkci odstartuje akční film Spider-Man: Daleko od domova a zakončí životopisný hudební film Rocketman, který představuje život zpěváka Eltona Johna. Místa není možné rezervovat předem, proto organizátoři doporučují přijít co nejdřív. Filmové večery začínají 9. července a potrvají až do konce prázdnin. Vstupné je dobrovolné.

  • 2.

    Amelie z Montmartru zdarma

    Letní filmová scéna na Dominikánském náměstí sezónu odstartuje 8. července kultovním snímkem Amelie z Montmartru. „Do části hlediště se po covidové pauze vracejí populární lehátka. Technicky kvalitnější by určitě měla být projekce z nového projektoru,“ sdělil organizátor Daniel Zásměta. Vstupenky na první promítání jsou zdarma. Součástí letního kina je cyklus Das Sommerkino za padesát korun – představí filmy z německy mluvících zemí. Ostatní představení stojí sto korun a poslední projekce se uskuteční 31. srpna.  

  • 3.

    Premiéry v Nové Zbrojovce

    Nová Zbrojovka využívá méně tradiční digitální technologii, která umožňuje promítat kromě starších filmů také premiéry. „Můžete si užít Thora nebo Top Gun pod širým nebem, na lehátku, s dobře vychlazeným radlerem nebo čímkoliv, co je vám po chuti,“ sdělil dramaturg Milan Šimánek. Kromě novinek budou na programu také klasiky, například Apokalypsa od Coppoly. Cena vstupenek pro dospělého je 140 korun. Promítá se téměř každý den, včetně září.

  • 4.

    Erupce lásky ve Scale

    Kino v prostoru nádvoří  Místodržitelského paláce je letní scénou biografu Scala. „Z novinek doporučuji dvě výjimečnosti – Erupci lásky a Díru. Jedná se o hrané filmy o skupině lidí se speciálním zájmem – v Erupci lásky to jsou vulkanologové a v případě Díry jeskyňáři,“ prozradila mluvčí kina Eva Petláková. Promítání se koná třikrát týdně – v úterý, čtvrtek a v sobotu. Začne v červenci a skončí na konci srpna, vstupenka stojí 120 korun.

  • 5.

    Sci-fi před hvězdárnou

    Letní kino před brněnskou hvězdárnou bude sice promítat zcela zdarma, ale jen po omezenou dobu. Kino nabídne sedm filmů v rámci jednoho filmového týdne od 11. do 17. července 2022. Program se  zaměřuje na scifi a fantasy filmy a bude zahájen populárním snímkem Planeta opic. V kině nejsou žádné židle, návštěvníci by si proto měli donést deky nebo vlastní stoličky. Promítání se koná za každého počasí a začíná vždy o půl desáté večer.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy