Na sjezdovkách je živo od rána až do večera a nechybí ani lyžařské kurzy. „Máme to hodinku autobusem. Děcka jsou ráda, že jsou na čerstvém vzduchu. Máme tady i čtveřici nováčků, kteří se teprve učí základům,“ prozradila ve Ski areálu v Hodoníně u Kunštátu Michaela Pernicová, učitelka základní školy ve Křtinách.

Dost sněhu

Je krásné zimní počasí, něco málo sněhu i připadlo, o víkendu tak znovu očekáváme vysokou návštěvnost," uvedl za areál v 10 kilometrů vzdálené Olešnici Jiří Kotlán.

Skvělé podmínky pro lyžování panují také v Němčičkách na Břeclavsku, kde na svahu leží kolem 40 centimetrů technického sněhu. „Na sjezdovce je stále silná vrstva sněhu, která ho drží jako lednička. Zásoby sněhu navíc máme dostatečné," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Sjezdovka má otevřeno ve všední dny od 9. do 19.hodin, o víkendu se ale kvůli dopoledním lyžařským kurzům začíná lyžovat až hodinu po poledni.

Lyžuje se i ve Filipově údolí na Hodonínsku. Podle webu areálu jsou v provozu všechny tři vleky, na sjezdovce leží 30 až 75 centimetrů sněhu. Ve všech čtyřech areálech o víkendu teší na pořádný nápor lyžařů.

VIDEO: Jak vypadají sportoviště na ZOH v Pekingu? Nová hala pro rychlobruslení.

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadají sportoviště na ZOH v Pekingu? Nová hala pro rychlobruslení iSport TV

Fotogalerie
7 fotografií