Ohňostroje z hladiny přehradního jezera budou odpalovány v osvědčeném systému soutěžních dnů – sobota 6. června, středa 10. června, sobota 13. června a středa 17. června.

Úvodní i finálový nesoutěžní ohňostroj nad hradem Špilberk tradičně rozšíří zážitky příznivců několik století uznávaného ohňostrojného řemesla a uctí výročí hudebních velikánů.

Zahajovací ohňostrojné Prelude připomene 29. května osmdesátku v současnosti rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Ohňostrojné Galafinále nad Špilberkem – 20. června – bude ve znamení 250. výročí od narození Ludwiga van Beethovena.

Beethoven na brněnské obloze

„Pro ohňostrojný muzikál je velmi důležité zvolit znělý a dramatický hudební podklad. Beethovenova hudba inspiruje a provokuje řadu virtuózů i v 21. století. My s těmito moderními úpravami klasické hudby oslavíme Beethovenovy 250. narozeniny i na brněnské obloze,“ uvedl technický ředitel IGNIS BRUNENSIS a ohňostrojný designér Jaroslav Štolba z Flash Barrandov SFX.

Účastnické země a ohňostrojné společnosti letošního třiadvacátého ročníku odtajní pořadatelé v březnu. „Česká republika a její návštěvníci tradičně uvidí umělecké ohňostroje nejvyšší světové úrovně. Už nyní můžeme prozradit, že diváky čeká v Brně společně s ohňostrojnými představeními špičkových týmů z Evropy opět jedna velmi atraktivní mimoevropská show,“ prozradil za hlavního producenta Jiří Morávek, generální ředitel pořádající společnosti SNIP & CO.

VIDEO: Soutěžní ohňostroj nad Brněnskou přehradou.

Fotogalerie
7 fotografií