„Ani jsem nechodil do tanečních, nebyl na to čas. S tréninky a závody to bylo těžké skloubit,“ říká dráhový cyklista Jakub Šťastný. Jeho tipem je, že naše země získá na olympiádě osmnáct medailí. Také zápasnice Adéla Hanzlíčková si myslí, že dovezeme okolo dvaceti cenných kovů. „Všechny budou od brněnských sportovců,“ usmívá se zápasnice.

Úspěchem je i nominace na OH

Adéla Hanzlíčková a většina sportovců, kteří se plesu účastnili, jsou součástí projektu Brněnského centra sportovních nadějí. Centrum podporuje super-nadané sportovce, kteří mají nejvyšší olympijské ambice, kromě Hanzlíčkové kupříkladu jachtaře Ondřeje Teplého či střelkyni Annu Šindelářovou. Ti všichni už mají na svém kontě medaile z mistrovství Evropy či světa.

Kdo z těchto Brnem „adoptovaných“ sportovních megatalentů má šanci získat v Tokiu medaili? „My věříme, že z A týmu všichni, ale obrovským úspěchem je už jen nominace na OH,“ myslí si PR Centra Kateřina Fantová a poukazuje na to, že členem A Teamu je také jeden z nejlepších lezců světa Brňák Adam Ondra.

Video
Video se připravuje ...

Získají dvacet medailí na olympiádě v Tokiu? Naděje brněnského sportu na plese předpovídaly, kdo uspěje Markéta Malá

Kulhavý či Synek budou mít medaili

Do tak zvaného A teamu neboli do skupiny těch největších nadějí je zařazen i dráhový cyklista Martin Čechman. Kdo podle něj v Tokiu uspěje? „Podle mě někdo z veslování jako Ondřej Synek nebo Josef Dostál. Nevím, zda Jaroslav Kulhavý pojede horská kola, ale mohl by mít šanci,“ myslí si Čechman a tipuje pět medailí pro Česko.