V noci na neděli probíhal již třetí ročník a jen do divadel v brně přišlo asi 50 tisíc lidí. „Letošní Noc divadel byla jiná v tom, že se snažila přilákat a zaujmout především mladší diváky. Zvolili jsme proto motto Forever Young (navždy mladý - pozn. red. )," řekla organizátorka Eliška Míkovcová.

Součástí programu byly netradiční prohlídky zákulisí, soutěže o ceny, představení a večírky. Projektu Noc divadel se účastníme pravidelně už od jeho počátku. Pro veřejnost je to jedinečná příležitost navštívit obvykle nepřístupné prostory," tvrdí Vojtěch Pospíšil z Divadla na Orlí. 

V dětském divadle Polárka mohli návštěvníci procházet zákulisím jen za svitu baterek. Herci nazvali tuto cestu »noční stezkou lesem« a sami sebe vtipně přirovnávali ke zvířátkům. „Divadlo se proměnilo v trampskou osadu. Chtěli jsme celý letošní program věnovat  zesnulému folkovému zpěvákovi Wabimu Daňkovi,“ prozradila Natálie Pelcová z divadla Polárka. 

Video
Video se připravuje ...

Noc divadel Markéta Malá

„S čtyřletou dcerou a manželem jsme navštívili dvě brněnská dětská divadla, Radost a Polárku. V loutkovém divadle Radost jsme se zúčastnili soutěže – počítání loutek na kouzelné stezce. Vyhráli jsme lístky do divadla,“ usmívala se Helena Madeiová.

Do některých divadel byla nutná rezervace vstupenek předem. „U nás se rezervovalo dopředu. Máme kapacitu 150 míst a ještě jsme museli přidat 22 přístavkových židlí. Po představení následovala prohlídka zákulisím, diváci mohli sami ovládat osvětlovací pult, zkusit si kostým a vyfotit se v něm,“ vypočítává ředitelka divadla BARKA Zdeňka Vlachovská.

Fotogalerie
11 fotografií