Vůbec se mi do toho pořadu nechtělo. Pohlreich je vynikající kuchař, ale nemluví slušně a já měla obavu, že z toho bude ostuda,“ zavzpomínala se smíchem na srpnové natáčení pořadu Ano, šéfe! svérázná stařenka, na Slovácku vyhlášená kuchařka tradičních pokrmů.

Musel mi slíbit, že nebude škaredě mluvit, teda pokud mu to nevylítne z pusy tak nějak automaticky,“ dodala se smíchem. Pohlreich si pro Jakubíčkovou přijel do Uherského Hradiště, kde právě s kamarádkami připravovala báleše a následně i k ní poslal auto domů do Kozojídek.

„Přiznal, že báleše ještě nikdy nejedl. Tak jsem ho učila, jak má při jejich přípravě správně držet váleček. Moc mu chutnaly a vše snědl. To mě potěšilo. Vždycky mě totiž rozčilovalo, že se v jídle jen tak porýpe a vyhodí pryč,“ vysvětlila Jakubíčková.

V Brně následně připravovala báleše, patenty, koblížky, zelené šlíšky a šumajzle. „Sama bych to nemohla stíhat, tak mi Pohlreich pomáhal, přestože to v pořadu nebylo moc vidět. Byl opravdu moc milý a sympatický, jen kdyby tak škaredě nemluvil,“ nezapomněla připomenout kuchařka.

Jakubíčková společně se svými kamarádkami vaří na Slovácku několik desítek tradičních receptů, na které lidé pravidelně stojí dlouhé fronty. Ve Veselí nad Moravou má dokonce kurz, v němž zájemce jednotlivé recepty učí. Zároveň vydala už druhou kuchařku, protože po té první se doslova jen zaprášilo.

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Pohlreich bude točit nové díly Ano, šéfe! Co v nich bude?