„Příměticím má ulehčit alespoň zprovoznění cesty kolem židovského hřbitova od 9. prosince,“ uvedl starosta Jan Grois.

Kolem hřbitova ale bude možné projet autem pouze ve směru z Přímětic do centra. Tím, že uzavírka Přímětické bude pokračovat, se naopak zkrátí její uzavírka během příštího roku.

„Kromě dokončení nosné konstrukce mostu je potřeba ještě vybudovat římsy a namontovat protihlukové stěny. Tyto práce jsou od počátku plánované na rok 2019. My tedy místo zimní přestávky budeme kontinuálně pokračovat dál,“ uvedl Roman Daniel ze společnosti Silnice Group.

Smůlu mají i chodci

Kvůli pracím není možné pod mostem projet. Auta potřebují větší výšku, zároveň jde o bezpečnost práce stavbařů. Vedení města požadovalo alespoň provizorní průchod pod mostem, ani ten nebyl povolen.

Práce na obchvatu začaly loni v létě a jezdit se po něm má od podzimu příštího roku. Zatím bude v provozu pouze severní úsek od kasárenské křižovatky na silnici I/38 po křižovatku s Únanovskou ulicí.

Zatím tak silnice neposlouží tranzitní dopravě, k tomu je potřeba postavit ještě několik set metrů k výpadovce na Brno. Poté by měla intenzita dopravy v centru Znojma klesnout o několik tisíc aut denně.

VIDEO: Most v Černé Hoře se musel zavřít ze dne na den kvůli katastrofálnímu stavu letos na začátku roku. Nový se má otevřít už 7. prosince.