Filip Kadeřábek, zakladatel brněnské partajní pobočky a muž, který sám sebe nazýval vizionářem, zjistil, že by prý kvůli práci nestíhal dělat pořádně předvolební kampaň. A to se jeho spolustraníkům nelíbilo. „Pan Kadeřábek vyslyšel naši výzvu a na pozici lídra jihomoravské kandidátky rezignoval,“ uvedl tajemník Realistů Michal Moroz.

První flek na kandidátce tedy narychlo vzal lékař Filip Otevřel (46). Slíbil, že jakmile na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny odloží skalpel, veškerý svůj čas a um věnuje volební řeži.

Reálných potíží však nebylo dost. Pár hodin před otevřením volebních místností skončila i dvojka kandidátky, Vít Blaha (55). Toho odvolala sama strana. Důvody vyškrtnutí Blahy Realisté nesdělili.

„Ze zákona ho nemůže nikdo nahradit. O jeho vyškrtnutí se dozvědí lidé až na nástěnkách ve volební místnosti,“ řekl mluvčí krajského úřadu Jiří Klement.

„Sám nevím, co se děje, a jsem z toho smutný. Proděláváme zřejmě jako mladá strana dětské nemoci,“ řekl Blesku advokát Richard Novák (55) kandidující z 20. místa.

VIDEO: Vzkazy voličům před volbami: 60 sekund pro lídry stran v Superdebatě Blesk.cz

Fotogalerie
3 fotografie