„Jeho jízda by mohla posloužit jako vysvětlující materiál, proč se někdy o opilých osobách lidově říká, že šněrují ulicemi. Jeho styl totiž skutečně nápadně připomínal provlékání tkaniček z jedné strany na druhou,“ řekl k jízdě cizince mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vypil osm piveček

To ovšem nebylo vše, čím upoutal pozornost strážníků. „Pozoruhodné bylo, že cestu absolvoval se dvěma skleněnými půllitry v rukou. Strážníkům řekl, že si dal nějakých osm piveček. Zřejmě mluvil pravdu, protože nadýchal 2,64 promile alkoholu,“ pokračoval mluvčí strážníků.

Video
Video se připravuje ...

Opilý cizinec (24) jel na kole v Brně se dvěma půllitry. Městská policie Brno

Na rozdíl od svého krajana, který se při loučení se svobodou také opil a shodil z brněnských hradeb německého turistu, byl opilý cyklista velmi srdečný.

„Zajímal se, zda se naměřená hodnota násobí dvěma. Když mu strážníci tuto domněnku vyvrátili, uspokojilo ho to a poznamenal, že by se sám divil, kdyby zvládl jízdy s pěti promile,“ dodal Ghanem.


Mladík u sebe neměl žádné doklady a bude se muset zastavit ještě za úředníky do správního řízení. Doprovázet ho tam bude fotka, kterou mu strážníci na místě pořídili. Ochotně jim přitom zapózoval a ještě jim zdviženým palcem dal najevo, že jsou jedničky.
Fotogalerie
9 fotografií