Starší muž se nejdřív nechal zlákat na investici do kryptoměn. Brzy zjistil, že naletěl podvodníkovi a musel se smířit s tím, že o peníze zřejmě nenávratně přišel. Po nějakém čase mu ovšem zavolal údajný policista s tím, že se mu část peněz podařilo zadržet.

Opět naletěl

Nadšení penzisty neznalo mezí. „Vidina možného navrácení ztracených peněz, ale nakonec skončila ještě větším prodělkem,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Dědeček si opět nechal do počítače nainstalovat software na jeho vzdálenou správu. „Pak spolupracoval s podvodníkem, který prováděl transakce na jeho bankovním kontu. Výsledkem byla ztráta dalších skoro osmi set tisíc korun,“ informoval Malášek.

O tom, že se podvodníci zaměřují už na jednou okradené, svědčí i podobný případ z Břeclavska. „Tam se podvodník prezentoval jako bankéř. Kontaktoval ženu středního věku, že jí bude vráceno necelých deset tisíc korun, které dříve investovala do kryptoměn. Následně si na ni vzal půjčku a peníze odeslal na neznámé účty. Žena tak ztratila dalších 200 tisíc korun,“ dodal mluvčí policie.

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk