Událost se stala 25. listopadu v pozdních večerních hodinách. Muž družku ležící na posteli v ložnici.podle žalobce Marka Vagaie zapálil. „V úmyslu usmrtit ji přikryl textiliemi, které polil hořlavinou a zapálil," řekl žalobce

Soužití jako italské manželství

Několikaleté soužití bylo podle obžalovaného divočina a italské manželství, ve kterém sehrál neblahou roli alkohol. „Byli jsme spolu asi od roku 2010, v roce 2013 mne pobodala. Celé jsem to vzal na sebe. Náš vztah byl nahoru dolů, když se nenapila, byla milionová ženská, která by mi snesla modré z nebe," řekl Josef N. s tím, že v opilosti byla zemřelá několik hodin „nepoužitelná.“

Obžalovaný: Nic si nepamatuju

Josef N. popsal u krajského soudu poslední dny před tragédií, co se však stalo osudného večer si prý nepamatuje. Probral se po dvou týdnech v nemocnici. Při požáru v domě tehdy sám utrpěl zranění. Uvedl, že je popálený na dvaceti procentech těla, má zasažené plíce a horní cesty dýchací.

Znalecké posudky ukázaly, že zemřelá užívala psychofarmaka, které zapíjela alkoholem. V takovém stavu byla i osudného dne, kdy došlo k vraždě. 

Soudkyně: Trýznivá smrt

„Bylo jednoznačně prokázáno, že v době její smrti se v domě nacházel pouze obžalovaný, soud vylučuje, že by s tam mohl nacházet někdo jiný," uvedla předsedkyně senátu Dagmar Bordovská s tím, že žena hořela aktivním přičiněním obžalovaného.

„Zapálena byla jen poškozená a hořela jen ona, včetně toho, co na ní bylo naházeno. Ať už před zapálením, nebo poté," zdůraznila soudkyně. Smrt ženy označila za zvlášť trýznivou. 

Dvěma dcerám zemřelé má zaplatit Josef N. odškodné v součtu jeden milion korun, s dalšími nároky je odkázal na civilní soud. Verdikt není pravomocný, obhájce si ponechal lhůtu pro možné odvolání. Žalobce se naopak práva na odvolání vzdal.

VIDEO: Insta Crime Podcast: Myslivec k vraždě přítelkyně použil nůž, paličku i pušku.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Myslivec k vraždě přítelkyně použil nůž, paličku i pušku pdc, icp, Jedlička, Železný

Fotogalerie
6 fotografií