Ke střetu došlo v 6.15 hodin. „Řidič nákladního auta, který vjel na přejezd, měl negativní dechovou zkoušku,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Náklaďák převážel na přívěsu bagr.

Cestující vyvázli bez zranění

„Na místě jsme ošetřili mladého muže, strojvedoucího, který měl lehká poranění. Pacient byl při vědomí a následně jsme jej převezli na chirurgii do Znojma,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová s tím, že cestující vyvázli bez újmy.

Nehoda se stala na přejezdu, který je zabezpečený světelnou výstražnou signalizací a bez závor. Celková škoda je prozatím odhadnuta na necelých 7 milionů korun. „Pět milionů vlak, 650 tisíc trať, jeden milion návěs nákladního automobilu a 100 tisíc plot. Škoda na bagru doposud nebyla vyčíslena," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Střet zastavil provoz na trati mezi Znojmem a Břeclaví. České dráhy počítají s omezením provozu po celý den, místo vlaků jezdí autobusy. „Po dokončení vyšetřování bude za pomoci speciální techniky motorový vůz nakolejen a případně opravena část kolejiště," uvedly na svém webu.

Smrtelná nehoda

K další, tentokrát bohužel smrtelné nehodě, došlo u Ladné na Břeclavsku. Tady nákladní vlak kolem 9. Ráno srazil a zabil muže. „Podle prvotních informací šlo o sebevraždu," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Doprava v místě je přerušená, České dráhy mezi Podivínem a Břeclaví zavedly náhradní autobusovou dopravu, týkat by se to mělo zatím dvou rychlíků. Jeden mezinárodní spoj dráhy odklonily přes Olomouc, nezastaví v Brně.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Nehoda vlaku a nákladního auta v Kralupech nad Vltavou