První zákrok proběhl bez větších potíží. „Strážníci s pomocí kolemjdoucích pochytali kachňata do krabice a jejich matku se jim podařilo lapit rukama. Potom je odnesli k nedalekému mokřadu,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

V sobotu se však kachna i s početným potomstvem objevila znovu a rovnou zamířila k tramvajovým kolejím. Strážníci si tentokrát odchyt ulehčili, když si na „návštěvníky“ připravili přepravku, jenže kachna se už polapit nenechala.

„Strážníci se ale postarali o to, aby měla své potomky při přenášení stále na očích a následovala je až na bezpečné místo,“ dodal Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Záchrana kavky uvízlé v ochranném pletivu na náměstí Svobody Městská policie Brno

Sklidili potlesk

Hasiči a strážníci se podepsali i pod úspěšný zákrok na hlavním brněnském náměstí Svobody, kde uvízla v ochranné síti na ochozu jednoho z domů kavka. Pomohl automobilový žebřík, v jehož koši postupně vystoupali až ke střeše dva hasiči.

„Jeden z nich kavku šetrně uchopil a druhý opatrně přeřezal oka na síti. Se zachráněným opeřencem sjeli dolů, kde si poslechli potlesk přibližně stovky diváků,“ popsal zákrok mluvčí strážníků.

Fotogalerie
8 fotografií