Tragicky skončila srážka osobního auta a poštovní dodávky, která se stala v pondělí krátce po sedmé hodině ráno na křižovatce silnice I/53 a II/396 u Branišovic na Brněnsku.

Osudové nedání přednosti

„Podle prvotních informací šofér osobního vozidla na křižovatce nedal přednost v jízdě dodávce. Po střetu bohužel starší spolujezdec z osobního automobilu svým zraněním na místě podlehl. Komunikace byla během vyšetřování průjezdná, dopravní komplikace nevznikaly. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou," shrnul policista Petr Vala.

„Jeden člověk zemřel ještě před příjezdem záchranářů, druhého jsme po ošetření převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Vyšetřování potrvá několik hodin, minimálně do poledne. „Projet se ale dá kyvadlově, takže řidiči mohou očekávat jen menší zdržení,“ ujistil mluvčí policie Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

U Branišovic zemřel v pondělí spolujezdec z osobáku. Jeho řidič nedal přednost dodávce Policie ČR

Dvě havarovaná osobní auta komplikují provoz na silnici mezi Bučovicemi a Ždánicemi. V brněnském Žebětíně sjel autobus krátce před desátou do příkopu. Na dálnici D1 u Rohlenky ve směru na Prahu se srazila tři osobní auta. Dvě osobní auta se srazila i u Holubic.

Fotogalerie
18 fotografií