„Podle prvotním informací řidič z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku, dostal smyk a s nákladním vozem zůstal ležet na levém boku.," uvedl policejní mluvčí Petr Vala. „Vyprošťujeme řidiče, ale je tam úmrtí," dodal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Šofér zemřel ještě před příjezdem záchranářů. „Utrpěl zranění neslučitelná se životem," poznamenala mluvčí jihomorvské záchranky Michaela Bothová.

Video
Video se připravuje ...

Při nehodě u Tvarožné zemřel řidič domíchávače Policie ČR

Stovky motoristů na D1 v pasti

Řetězová ranní nehoda na 195,5 kilometru na D1 dostala do pasti stovky motoristů. Situaci ovlivnila i hustá mlha. „Kolona stojících aut se neustále prodlužuje, bohužel pro tento úsek dálnice je volba objízdné trasy komplikovaná," uvedl těsně po střetu jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

20 km kolona

„Na místě se srazily tři nákladní vozy, dva z nich museli hasiči odtáhnout ke straně, aby jízdní pruh uvolnili," dodal Šváb.

Na místě byli také záchranáři, kteří na místo vyslali tři pozemní jednotky. „Zatím máme v péči jednoho pacienta, ale stále jsme na místě," shrnula mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Kompletně se dálnici podařilo otevřít v 10:00, kolona se tak začala rozjíždět. Podle informací Národního dopravního informačního centra byla kolona v tu chvíli zhruba dvacetikilometrová.

Fotogalerie
13 fotografií