Pohozená krabice zaskočila muže, který šel kolem půl šesté ráno vysypat odpadky ve Starém Lískovci. Měl totiž pocit, že z balíku zaslechl slabý zvuk mňoukání. Raději zavolal strážníky.

„Na horní straně krabice strážníci našli cedulku: ‚Pozor! Polodivoká kočka.‘ Když chtěli nahlédnout dovnitř, bylo až překvapivě pracné dostat se přes pevný karton, byl důkladně přelepený. Opatrně vyřezat malý otvor k nahlédnutí proto zabralo dvě minuty,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.
Video
Video se připravuje ...

V Brně někdo vyhodil kocoura v zalepené krabici. Městská policie Brno

Když si strážníci posvítili dovnitř baterkou, uviděli mladého vystrašeného kocoura. Kvůli varování strážníci raději zavolali odchytovou službu, která ho odvezla do útulku.

„Začali jsme mu pracovně říkat Schrödinger,“ dopnil Ghanem a připomněl tak slavný experiment rakouského fyzika Erwina Schrödingera s kočkou v krabici.

Po karanténě nový domov

„Navzdory varováním se ukázalo, že přibližně dvouletý kocour je ochočený, klidný a naprosto mírumilovný. Poté, co projde preventivní karanténou, tedy budou moci zájemci požádat o jeho adopci,“ pokračoval mluvčí strážníků.

Strážníci nyní pátrají po člověku, který se tímto způsobem v Oderské ulici rozhodl se zvířetem skoncovat. „Svědci, kteří by mohli přispět k objasnění, se mohou hlásit na služebně v Labské ulici anebo zavolat na číslo 547 22 33 43,“ požádal Ghanem veřejnost o spolupráci.

Fotogalerie
6 fotografií