Dvojice si na Dominikánském náměstí důkladně prohlížela sváteční výzdobu. Zvláštní pozornost věnovali stromkům v květináčích, které lemují okraj prostranství u kostela svatého Michala. „Ze všech stran si je prohlíželi jako při nákupu, rukama setřepávali z větví sníh a střídavě mezi jehličnany procházeli,“ uvedl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Jenže jen z prohlídky záhy sešlo. Po chvíli se nenechavci rozhodli a jeden stromek z galerie vybrali a dali bokem. Po chvíli se ještě vrátili k jinému, zvedali ho a radili se.

Video
Video se připravuje ...

Mladík s dívkou ukradli v centru Brna nazdobený stromeček, dostali pokutu Městská policie Brno

Definitivní volba padla na první stromek, a tak ho společně uchopili i s květináčem a vydali se zasněženou ulicí do centra. Ujít s „kořistí" však stačili jen několik desítek metrů. 

Místo stromku přišla pokuta

„Vydali se směrem k Masarykově ulici, ale hlídka městské policie je chytila hned v ulici Panské,“ popsal rychlý konec krádeže mluvčí. Omladina musela nejprve stromek v doprovodu strážníků vrátit na původní místo. Následoval průvan v jejich peněženkách, za přestupek totiž vyfasovali dvoutisícovou pokutu.