Surový útok, kdy muž kopal a tloukl mladou ženu na invalidním vozíku, vidělo hned několik lidí. Ti okamžitě zalarmovali strážníky i policii.

„Naše hlídka na místo napadení vyrazila ihned poté, co jim ho nahlásil přímý svědek události. Na místě byla velmi rychle,“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Dělal, že nic

Prakticky ve stejnou dobu tam přispěchali i policisté, přivolaní dalším ze svědků. Muž, který měl mít brutální útok na svědomí, se ale tvářil překvapeně a tvrdil, že o žádném napadení nic neví.

„S hlídkou se bavil naprosto v klidu. Pak se ovšem náhle prudce s napřaženou dlaní rozběhl proti ženě, takže strážníci k němu přiskočili a spoutali ho,“ upozornil na konec beránčí masky Šoba.

Skončil na záchytce

Strážníci vyzvali agresora k dechové zkoušce, měli totiž podezření, že je pod vlivem alkoholu. „Ten ji ale odmítl. Strážníci ho proto převezli na záchytnou stanici, kde byl přijat,“ dodal za strážníky Jakub Ghanem.

Vozíčkářka naštěstí neutrpěla zranění, která by si vyžádala lékařskou péči. Policisté proto vyloučili spáchání trestného činu. Násilník se tak místo ohřátí ve věznici bude muset připravit na průvan v peněžence. Zaplatit za noc na záchytce a v přestupkovém řízení mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun.

VIDEO: Strážnici v Brně jsou zvyklí na to, že se jim darebáci snaží namluvit, že nic nespáchali.

Video
Video se připravuje ...

Noční Brno: Okradl opilce o mobil, tvrdil, že měl strach o jeho zdraví Městská policie Brno