Opilec tvrdě spící na lavičce může děkovat kamerám a jejich pozorné obsluze, že nepřišel o vše, co měl u sebe. Dvojice mužů (36 a 39) se kolem něj nejprve ochomýtal, pak si přisedla.

Probrali mu tašku

„Když byli přesvědčení, že je nikdo nevidí, začali mu opatrně prohledávat obsah příruční tašky. Netušili však, že je při tom sledují pracovníci dohledového centra městské policie. Ti na tuto dvojici hned upozornili strážníky, kteří díky jejich včasné reakci muže zastihli ještě na zastávce,“ řekla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Video
Video se připravuje ...

Zlodějka obrala o peníze u brněnského hlavního nádraží spící ženu Městská policie Brno

Když vyskládali obsah svých kapes a probuzený opilec si věci prohlédl, bylo jasno. „Přestože muži strážníky přesvědčovali, že všechno je jejich, mladý muž strážníkům potvrdil, že mezi těmito předměty jsou jeho sluchátka a také klíče,“ dodala policistka.

Seniorka neodolala

Tragikomedii připomínal další případ. Seniorka (76) procházela kolem spící ženy (57) na Dornychu. Ta usnula v neobvyklé pozici, kdy horní částí těla ležela na betonové zídce a nohy měla opřené o odpadkový koš. Z kapsy jí trčely pravděpodobně bankovky, které zlodějka-seniorka povytáhla a strčila si je do bundy.

„Jejího počínání si všiml také kolemjdoucí a seniorku vybídl, aby ženě peníze vrátila. Ta ho sice poslechla, tou dobou už k ní ale mířili vyslaní strážníci, kteří ji dostihli v podchodu. Starší žena jim tvrdila, že rozhodně neměla v úmyslu peníze ukrást, to ale neodpovídalo kamerovému záznamu,“ uvedla mluvčí.

VIDEO: Kvůli třem stokorunám teď penzistce hrozí stíhání za krádež.

Video
Video se připravuje ...

Zlodějka obrala o peníze u brněnského hlavního nádraží spící ženu Městská policie Brno

Fotogalerie
5 fotografií