Nešlo o žádné amatéry, hlavní organizátor (45) si opatřil speciální elektronické zařízení umožňující otevřít vozidla různých značek. Spolu s komplicem (46) ukradli z aut věci za 350 tisíc korun.

„Oba muže zadrželi kriminalisté ve spolupráci s policejní speciální jednotkou Dukovany v obci na Znojemsku, kde projížděli s vozidlem Volkswagen,“ uvedl komisař Václav Tecl.

Kradli napříč kraji

Pachatelé se soustředili na auta zaparkovaná u obchodních domů v Jihlavě, troufli si i do jižních Čech, kde si oblíbili zejména Jindřichův Hradec. Mladší muž si na místě dokázal vždy rychle vybral cíl svého zájmu.

Video
Video se připravuje ...

Půl roku vykrádali auta, teď komplice dopadla kriminálka Policie ČR

„Na parkovišti postupoval obezřetně, překonal zabezpečení a do automobilu se vloupal bez jeho poškození, čímž nevzbuzoval u osob v okolí žádné podezření. Nejčastěji odnesl peněženky, notebooky, zavazadla a nářadí,“ vedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Auto není trezor

Největší stotisícovou škodu způsobil hlavní aktér případu loni v prosinci v Jihlavě při vloupačce do peugeotu. V jiném případě našel uvnitř auta peněženku s platební kartou a napsaným PINem. Majiteli stačil z účtu vytáhnout 20 tisíc.

Hlavního organizátora, stíhá policie vazebně, za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí návrat za mříže až na pět let. Jeho komplice, který se vrátil z vězení loni, je stíhán za spolupachatelství na svobodě.

Fotogalerie
4 fotografie