Kriminalisté v autě našli očekávané propriety. „Vedle potřeb pro výrobu pervitinu i kanystr s tekutinou. V ní už muž, který ještě nebyl trestaný, během jízdy rozpouštěl v zahraničí získané léky, za které zaplatil v přepočtu padesát tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Roztok chtěl muž okamžitě po příjezdu domů použít k výrobě drogy.

Při prohlídce automobilu policisté také zajistili téměř 300 tisíc korun a dva a půl gramu pervitinu. Zakázanou látku muž vyráběl obvykle každý týden a tímto způsobem jí získával 50 až 100 gramů.

Video
Video se připravuje ...

Zásahová jednotka pozatýkala drogový gang, který zásoboval narkomany na Bruntálsku. PČR

Pervitin převážně prodával výrobce z Brněnska dalším osobám. Droga totiž sloužila také jako odměna pro řidiče, kteří muže do Polska pro základní výrobní suroviny vozili. Vedle ženy (34) šoféroval i její druh (31).

„Kriminalisté u všech provedli domovní prohlídky. Při nich zajistili vedle dalšího pervitinu i marihuanu a dalších šedesát tisíc korun v hotovosti. Zajistili také dva osobní automobily, které povedené trojici sloužily k dopravě do Polska pro léky,“ upozornil Malášek.

Organizátora drogového byznysu, který si přišel na nejméně jeden a půl milionu korun, stíhají stejně jako jeho dva komplice kriminalisté pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Fotogalerie
8 fotografií