Bude mejdan a holky, sliboval recidivista Pavel Horváth natěšenému Martinovi M. Jenže v hlavě měl jen plán, jak přijít k jeho penězům. V bytě v nevalně známé brněnské lokalitě přezdívané Bronx nejprve došlo na alkoholovou smršť, kterou „host“ nezvládl.

Sehraná scénka

Horváth společně s družkou Andreou a jejich známou naaranžovali scénku znásilnění, kterou nahráli na mobil. Pak probrali opilého Martina M. k životu. S křikem, co prý provedl, si vynucovali bolestné. Vyděšený muž jim vydal svou platební kartu. „Třásla mi hlavou, k hlavě mi dala neznámý předmět, vykřikovala, že mě zabije,“ popsala herecký výkon ženy do policejního spisu oběť.

Sehraná dvojka, Pavel a Andrea, se pak vydala k bankomatu a z účtu nešťastného milovníka vybrala téměř 15 tisíc. Dalších 49 tisíc korun už získat nedokázali, protože je mezitím dopadla policie.

Městský soud v Brně neměl o vině všech tří aktérů pochyb. Horváthovi coby organizátorovi loupeže a protřelému recidivistovi vyměřil pět let v base natvrdo. Jeho družka Andrea, matka čtyř dětí, půjde za mříže na dva roky, protože se provinila v podmínce za předchozí trestnou činnost. Druhá žena, která měla oběma pomáhat, vyvázla s podmínkou.

Soudce: Věděla, co dělá

Andrea Poláková se jako jediná proti rozsudku odvolala, Krajský soud jí ale trest potvrdil. „Není pochyb o věrohodnosti výpovědi poškozeného. Obžalovaná se na trestné činnosti aktivně podílela, ona byla tím, kdo šel iniciativně vybrat peníze z karet. Není důvod věřit tomu, že vše činila v tísni pod tlakem svého druha,“ řekl soudce Dan Krátký.

VIDEO: Lupičky přepadly pumpu.