Poměry v rodině nabraly během několika let obludných rozměrů. Kromě manželky si tyran „pořídil“ i družku, s oběma ženami měl několik dětí. Těm zakazoval vycházet z domu a zamykal je v pokojích.

„Tím u dětí došlo ke zpomalení jejich vývoje, zejména sociálního vnímání a mluvy, kdy jim nezajistil podnětnou výchovu a správné vedení,“ konstatoval podle serveru novinky.cz žalobce. V roce 2015 se přitom dostal z vězení na podmínku právě kvůli zanedbání výchovy dětí.  

Obžalovaný se nevešel do dveří

Soud měl ale nečekanou předehru. Značně otylý obžalovaný totiž přijel na invalidním vozíku. Dvoukřídlé dveře do soudní síně se ale zasekly a vozík nemohl projet. Nepomohl ani přivolaný údržbář.

Justiční stráž tak musela obžalovaného tyrana protáhnout jedním křídlem otevřených dveří, složit vozík, projít s ním a opět rozložit…

Družku znásilňoval

Muž psychicky deptal i družku, která nesměla sama opustit stavení. Uvnitř se směla pohybovat jen se svolením tyrana. „Nedovolil jí, aby si pořídila antikoncepci, přestože věděl, že další děti již poškozená nechce. Doprovázel ji při vyzvedávání peněz na poště, které jí po zaplacení výživného a dalších povinných plateb ve zbytku odebral. Nesouhlasil s tím, aby měla telefon,“ vypočetla obžaloba.

„Kontroloval ji i na toaletě a znemožňoval jí přes den kontakt s jejími dětmi,“ zaznělo v soudní síni. Nakonec družku začal i znásilňovat. Vyšetřování ukázalo, že se tak stalo nejméně v pěti případech

Muž, který se odvolal proti verdiktu okresního soudu, tvrdil, že je nevinný. „Nic jsem neudělal, nic se nestalo, je to vymyšlené, normálně jsme spolu vycházeli,“ dušoval se.

Odvolání shodili ze stolu

Odvolací senát ale sedmiletý pobyt za mřížemi za ohrožování výchovy dítěte, týrání a znásilnění tyranovi potvrdil. „Obžalovaný je usvědčován vzájemně se podporujícími důkazy. Hrozilo mu až deset let vězení. Jednání se dopouštěl po dlouhou dobu a opakovaně, trest proto není nepřiměřený,“ uzavřela otřesný případ soudkyně Hana Kleinová.

VIDEO: Ze syna si udělala otroka.

Video
Video se připravuje ...

Ze syna (12) si měla udělat otroka! „Navedl ho děda,“ tvrdí matka Karel Janeček, Blesk