Modrého osobního auta značky Hyundai si policisté všimli v centru Brna, když ulicemi projížděl vysokou rychlostí. Několikrát přitom hodně riskoval. „Když uviděl policejní auto, dupl na brzdu. Po chvíli ale z místa s autem doslova vystřelil. To už mu byli policisté v patách, “ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Mladý řidič naprosto ignoroval hustý provoz. Ve snaze ujet policii projel dokonce několik křižovatek na červenou. Na jedné z nich byla ale intenzita dopravy tak hustá, že musel zastavit. Policisté okamžitě vyběhli z auta, než ale k autu doběhli, mladík opět sešlápl plyn až k podlaze a rozjel se.
Video
Video se připravuje ...

Jak smyslů zbavený ujížděl před policií muž (22) v Brně, zastavila ho až drsná nehoda. Policie ČR

„Řidič jel rychlostí až 120 km/h, a to přímo v centru Brna. Ohrožoval tím nejen ostatní účastníky silničního provozu, ale také i své tři vyděšené pasažéry,“ pokračoval Vala.

Naboural a auto "bouchlo"

Hazardní jízda skončila na ulici Otakara Ševčíka u nájezdu s ulicí Ostravská. Tam mladý řidič „napálil“ v plné rychlosti do bílé Octavie s dvojici pasažérů. Po hrůzostrašném karambolu následovala exploze paliva z poničeného auta. Hrozilo, že brzy vybuchnou vozy i s oběma osádkami. Policisté proto všechny lidi z obou rychle z aut evakuovali.

„Ukázalo se, že řidič byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes jedno promile alkoholu. Několik lidí muselo být kvůli zranění převezeno do nemocnice. Řidič je nyní stíhán ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nevylučujeme ale, že se právní kvalifikace může zpřísnit,“ dodal mluvčí policie.

Fotogalerie
8 fotografií