„Mám na hlavě vlasové víry a ženy mě nechtěly. Měl jsem psychické problémy, slyšel jsem hlasy v hlavě,“ hájil se Mach. Před „lovem“ se vždy zfetoval, ozbrojil paralyzérem či kuličkovou pistolí. Oběti se naštěstí s vypětím všech sil ubránily.

Největší horor prožila cyklistka, která zastavila u Kočičího žlebu. Mach na ni vyrukoval s paralyzérem, na ruce měl kobercovou pásku. Mladá žena se bránila křikem, odhodila kolo, při potyčce ztratila i batůžek s peněženkou a doklady. Nakonec se jí podařilo utéct.

Další oběť si vyhlédl u Horákova žlebu. Ženu doprovázel pes, to však násilníkovi nevadilo. „Chceš si přivydělat?" měl ji oslovit s nabídkou sexu. Když odmítla, přitáhl ji k sobě. V té chvíli na něj skočil ženin pes, jeho majitelka začala křičet o pomoc. Ani druhý pokus tak Machovi naštěstí nevyšel.

Video
Video se připravuje ...

Sexuální násilník od brněnské přehrady dostal 6 let v base Zdeněk Matyáš

Po obětí pálil z pistole kuličky 

Loni 19. července opět u Kočičího žlebu napadl třetí ženu (25). Ošahával ji, pak se snažil stáhnout jí legíny. Když se dala na útěk, začal po ní střílet kuličky z airsoftové pistole.

Oběť (25) naštěstí neztratila hlavu a do telefonu začala nahlas hovořit jako by volala na policii. Toho se útočník zalekl a zmizel. „Klientka má dodnes z otřesného zážitku psychické problémy," řekl její zmocněnec u soudu.   

Soud: Je nebezpečný pro společnost

Mach se proti rozsudku odvolal, leč neuspěl. „Sám jsem obětí sexuálního napadení. Moje matka se ještě před mým narozením stala obětí znásilnění," tvrdil odvolacímu senátu s tím, že v jeho případu selhali specialisté, kteří mu neposkytli včas odbornou pomoc.  

Soud mu však neuvěřil a odvolání smetl ze stolu. „Ignoroval své problémy, nesvěřil se specialistům včetně své sexuoložky. Jeho pobyt na svobodě je pro společnost nebezpečím,“ shrnula soudkyně Lenka Králíková.

Třetí z žen přisoudil soud satisfakci 50 tisíc korun, s dalším nárokem se má obrátit na civilní soud. Verdikt je pravomocný. 

Fotogalerie
5 fotografií