Nezraněný poté vystoupil, aby obhlédl, co vyvedl. Přivolaní policisté hned po příjezdu pochopili, co bylo příčinou události. „Dechová zkouška na první pohled podnapilého řidiče jejich tušení potvrdila. Muž nadýchal 1,63 promile,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Flamendr přiznal, že dopoledne vypil nejméně půl litru vína. Škoda na obydlí, svahu a chodníku je minimální, zato na voze půjde nejméně o čtvrt milionu korun.

Hříšnice se snažila ujet

Hned dvakrát nezvládla v Újezdu u Brna řízení dodávky Mercedes třicetiletá žena. Nejdříve narazila do zábradlí na mostku přes tamní potok, aby následně při průjezdu obcí poškodila zaparkovanou Škodu Octavia. „Od obou havárií ujela a následně vůz v obci odstavila přední částí na trávníku a zadní na komunikaci," řekl policista.

Tamní policisté řidičku obratem vypátrali, k řízení dodávky se přiznala. Její dechová zkouška byla pozitivní, přístroj vykázal hodnotu 1,75 promile. Škoda je více než 60 tisíc korun. Oba šoféři musejí počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky.

VIDEO: Opilý šofér v Brně nadýchal 3,88 promile.

Video
Video se připravuje ...

Nic jsem nepil, tvrdil řidič v Brně. Nadýchal 3,88 promile Městská policie Brno