„Prosím vás, já bych chtěla upozornit na řidiče, který teď v Brně jede kolem M-paláce. Pán teda vypadá, že je buď opilý, nebo má v sobě nějaké drogy,“ zněla první slova řidičky, když vytočila linku 158.

Policisté záhy zjistili, kudy jede společně s podezřelým audi a vyslali tímto směrem hlídky. Žena po celou dobu muže zákona naváděla k očividnému pirátovi silnic. „To jsem ještě neviděla. A teď mě málem sejmul,“ reagovala na to, co se kolem ní dělo.

Video
Video se připravuje ...

Řidička sledovala opilého řidiče v audi, naváděla k němu policisty Policie ČR

Hazardéra za volantem se díky její pomoci podařilo již po pěti minutách zastavit. „Že skutečně starší muž nebyl v nejlepší kondici, mužům zákona potvrdila dechová zkouška. Ta opakovaně ukázala vysokou hodnotu přes dvě promile alkoholu v dechu," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Hříšník v doprovodu policistů skončil na místní služebnu. Hrozí mu stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další pijan si dal slivovici

Na malér si zadělal v Brně i šofér stříbrného sedanu. Tomu dopravní policisté u přechodu pro chodce naměřili více než dvacetikilometrové překročení nejvyšší dovolené rychlosti. To však nebylo všechno.

„Z kontrolovaného auta byl totiž cítit silný zápach alkoholu. Hlídce se muž bezostyšně přiznal, že než usedl za volant, posilnil se jedním panákem slivovice. Přístroj u něj ukázal téměř jedno promile,“ dodal policista.

Fotogalerie
5 fotografií