První z hlídek dorazila ve chvíli, kdy z veřejné zeleně skutečně vyjíždělo audi směrem do Mathonovy ulice. Řidič (38) na výzvu vystoupil, ale vzápětí se dal na útěk. Běh mu ale komplikovaly pantofle, které však po několika desítkách metrů poztrácel.

Pletl páté přes deváté

Na rohu Klecandovy a Ševcovy ulice poměrně tvrdě upadl na zem a strážníci ho spoutali. „Z jeho dechu velmi silně cítili alkohol, a když se ho zeptali, co ho vedlo k úprku, zvolal, že má velmi divného nájemníka,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Šofér působící zmateným dojmem se však očividně nechtěl vzdát. Spustil do tmy hlasitý a vytrvalý křik, který slyšely všechny partaje v okolních ulicích. Pletl páté přes deváté, mimo jiné požadoval peníze a ne komunistický proces... Přivolaní zdravotníci mu ošetřili poraněnou nohu, následovala dechová zkouška. Test na alkohol prokázal více než 2,5 promile.

Video
Video se připravuje ...

Opilý šofér jezdil v Brně po parku Městská policie Brno

Strážníkům nakonec poděkoval

„Když o něco později už zcela klidnému muži sundali pouta, zcela vážným tónem prohlásil, že jim mnohokrát děkuje za kvalitní policejní práci,“ dodal mluvčí. I tak nad svérázným nočním jezdcem visí hrozba trestní stíhání kvůli ohrožení chodců v parku.

Fotogalerie
3 fotografie