O požáru ve Vychodilově ulici se jednotky integrovaného systému dozvěděly v pět ráno. „Na místo jsme okamžitě vyslali několik jednotek. Policisté okamžitě začali procházet zakouřený dům a hledali zdroj požáru. Našli ho až téměř nahoře, v osmém patře,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Vyrazili dveře

Policisté okamžitě začali zvonit a bušit na dveře seniorky, odkud dým vycházel. Bez reakce. Neváhali proto a do silně zakouřeného bytu vnikli násilím. „V bytě našli bezvládnou ženu,“ pokračoval Vala.

Video
Video se připravuje ...

Policisté a hasiči zachránili stařenku v Brně z hořícího bytu. Policie ČR

Tu si okamžitě převzali hasiči hasiči. „Na místo dorazily tři profesionální hasičské sbory. U seniorky okamžitě zahájili její resuscitaci a pomohli i dvojici policistů, kteří na místě zasahovali,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.


Péči následně převzali záchranáři. „Jak starší žena, tak i oba policisté se nadýchali splodin z hoření. Ženu jsme po ošetření převezli na urgentní oddělení FN Brno, oba mladé muže na interní oddělení stejné nemocnice,“ upřesnila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Své domovy muselo dočasně opustit 12 lidí. „Přibližně po hodině byl oheň zcela uhašen. Díky rychlému a včasnému zásahu je předběžná škoda vyčíslena na sto tisíc korun. Příčina je zatím v šetření,“ dodal Mikoška.