„Dvojici stačila pouhá půlminuta. Muž si v obchodě nejdříve vytipoval vystavený značkový mobil za více než třicet tisíc korun. Po asi deseti minutách se do obchodu vrátil s parťačkou. Mobil společně odcizili,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.


Žena či dívka přitom nic nedbala na to, že se při manipulaci se zbožím spustil alarm, dala ho do kapsy a oba následně z prodejny rychle zmizeli. Podle popisu policie by se teoreticky mohlo jednat o otce s dcerou. Není ovšem vyloučeno, že pachatelka může být i starší, než se může na první pohled jevit.
Video
Video se připravuje ...

Muž se ženou ukradli v Břeclavi mobil v hodnotě 30 tisíc korun. Policie ČR

„Pátráme asi po čtyřicetiletém, sportovně oblečeném, muži střední postavy. Na sobě měl tmavě modré dlouhé kalhoty, zelené tričko nebo mikinu s dlouhým rukávem a černou vestou. Muž má krátké tmavé vlasy a plnovous,“ popsal prvního z pachatelů Malášek.

Spolupachatelce je podle policistů přibližně 15 let. „Má černé vlasy, které měla sepnuté do culíku. Na sobě měla světlé dlouhé kalhoty, světlou mikinu a černou vestu pod zadek. Obličej měla zakrytý rouškou. Případné poznatky k totožnosti obou můžete sdělit na policejní tísňovou linku 158,“ vyzval veřejnost mluvčí policie.

Fotogalerie
5 fotografií