Podle předběžných informací stojí za nehodou na rovném úseku silnice neopatrné předjíždění. „Řidička škodovky směřující na Vnorovy chtěla předjíždět, manévr však nestihla dokončit a čelně se srazila s tahačem značky MAN," konstatoval policejní mluvčí Petr Vala s tím, že dechová zkouška na alkohol u řidiče tahače byla negativní. 

Žena na místě vážným zraněním podlehla. Spolujezdec a šofér tahače vyvázli se zraněním. „Skončili v naší péči a povezeme je na ošetření do nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Podle informací Blesk.cz vyvázl řidič náklaďáku s lehkým zraněním. Spolujezdce ze škodovky dopravila záchranka do Fakultní nemocnice v Brně, jeho život by neměl být v ohrožení. Policisté odkláněli dopravu několik hodin na objízdné trasy.

Obávaná silnice smrti

Silnice je smutně proslulá řadou vážných nehod. Loni na ní zemřeli dva lidé při srážce osobního auta s nákladním. Odehrála se tady i vůbec nejtragičtější nehoda posledních let v Česku. V roce 2017 v ostré zatáčce zemřeli při čelním střetu dvou osobních aut čtyři lidé (†73, †70, †67, †23). Nehodu přežila jediná žena s rozdrcenou pánví.

VIDEO: Silničáři dali do zatáčky smrti mezi obcemi Vnorovy a Strážnice protismykový asfalt.