Právě podobné chování, jako předvedla mladá žena, vede podle dopravních expertů k tomu, že dotyčný přestane vnímat okolní svět, a stává se nebezpečným nejen pro sebe, ale i pro ostatní.

„Žena na videu vstoupila do cesty naší sanitce, s mobilem v ruce a se sluchátky v uších. Houkající sanitku zaregistruje až ve chvíli, kdy jí málem vběhne pod kola. Pokračuje však v přecházení vozovky,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Video
Video se připravuje ...

Nepozorná žena se sluchátky a mobilem zavařila řidiči záchranky ZZS JMK

Záchranka: Buďte ostražití!

Duchapřítomný řidič situaci zvládl, vše dopadlo dobře jen díky jeho rychlé reakci, schopnosti předvídat a každodenní praxi v brněnských ulicích. „Prosíme všechny, buďte při přecházení vozovky pozorní. Nekoukejte se do mobilu, rozhlédněte se a hudbu ve sluchátkách mějte na takové zvukové hladině, abyste věděli, co se kolem vás děje. Buďte ohleduplní, pozorní a opatrní na sebe i své okolí,“ přidala apel mluvčí.

Koncem října přitom městská policie v Břeclavi zveřejnila jiné video, kdy nepozornou ženu na přechodu s mobilem u ucha srazil osobák. Poškozená vstala jako by se nic nestalo, posbírala své věci a opět s přístrojem u ucha odkráčela. Oba aktéry, řidiče i ženu, se nepodařilo vypátrat.

Fotogalerie
4 fotografie