Muž, v jehož bytě požár vznikl, skončil v kritickém stavu v nemocnici. „V bytě žil sám, pomocí výškové techniky jsme ho dopravili dolů a pomocí nosítek jsme ho přepravili do sanitky, která ho převezla do vrtulníku,“ poznamenal mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Požár vznikl v koupelně třípokojového bytu v šestém patře. „Chodby byly zakouřené, evakuace obyvatel domu byla nutná. Během zásahu byl odpojen plyn a elektrická energie. Na místě nyní pracuje vyšetřovatel,“ dodal Příkaský. Jednou z verzí ohně je i závada na pračce.

Video
Video se připravuje ...

Rodinný dům v Brně-Kohoutovicích oheň v úterý po půlnoci zcela zničil. Zdeněk Matyáš

Majitel utrpěl vážné popáleniny

„Senior utrpěl těžké popáleniny a nadýchal se zplodin. Došlo u něj k zástavě srdce, provedli jsme úspěšnou resuscitaci. S řízenou ventilací a intubací jsme ho v kritickém stavu přepravili vrtulníkem do popáleninového centra v brněnských Bohunicích,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Kolem půl deváté ráno se obyvatelé domu mohli vrátit do svých domovů. „Elektřina a plyn jsou odpojené jen v bytě, v němž požár vznikl,“ upřesnil mluvčí hasičů. Předběžná škoda dosáhla jednoho milionu korun.

Fotogalerie
7 fotografií