Muž se spolujezdkyní vyrazil z rušného místa a snažil se pronásledovatele setřást. Projížděl na červenou, ohrožoval jiné řidiče i chodce. Došlo také k několika střetům se služebním speciálem opatřeným rámem. 

„Policisté poté sáhli k donucovacím prostředkům, aby nebezpečného řidiče zastavili. Tím se podařilo ujíždějícímu mercedesu poničit zadní pneumatiky natolik, že zanedlouho šofér v brněnských Chrlicích raději zastavil a dal se na útěk,“ poznamenal policejní mluvčí Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pronásledovali v Brně muže, kterému se nechtělo do vězení Policie ČR Brno

Past v Chrlicích

V jedné z uliček se ocitl v pasti, vyskočil a snažil se utéct. „Policisté jej po několika desítkách metrů dostihli,“ řekl mluvčí. Jak se ukázalo, uprchlík má kromě nástupu do vězení uložen také zákaz řízení. Po zadržení odmítl test na drogy.

„V současnosti je případ prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a násilí vůči úřední osobě se zbraní. Muži v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ upozornil policejní mluvčí.

V souvislosti s riskantní a nebezpečnou jízdou uprchlíka se obrací policie na případné svědky, které ohrozil, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer, umístěných ve vozidlech

Fotogalerie
6 fotografií