Na případu spolupracovala česká policie s rakouskými kolegy, kteří po čtyřech měsících zadrželi podezřelého.Josipovic měl pověst hráče závislého na automatech s neuspořádaným životem. Hernu na česko-rakouském pomezí dobře znal a často navštěvoval. 

Okresní soud ve Znojmě po vyhodnocení řetězce nepřímých důkazů a posudku znalce, který lupiče zachyceného v herně na kamerách ztotožnil s Josipovicem, vynesl trest v podobě pětiletého pobytu za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Pět let za přepadení herny v Hevlíně Zdeněk Matyáš

Rakušan se však s verdiktem nehodlal smířit a odvolal se. „Mám alibi. Osudnou noc jsem spal u přítelkyně,“ uvedl mimo jiné s tím, že mohlo jít i o pomstu namířenou proti jeho osobě.

Přehmat překladatelky

Kuriozitou odvolacího jednání u Krajského soudu v Brně se stal lapsus nejspíš roztržité překladatelky, která v původním rozsudku Okresního soudu ve Znojmě opomněla přeložit do němčiny jednu ze stránek.

Obhajoba na to okamžitě upozornila s tím, že v překladu jsou i další chyby. Předchozí srpnové odvolací jednání tak muselo být odročeno, dokud nebyla sjednána náprava.

Úterní pokračování ale zvrat ve prospěch obžalovaného nepřineslo. „Soud se ztotožnil s postupem nižší instance, a to v otázce viny i trestu. V jeho postupu nenalezl žádná pochybení. Obžalovaný je navíc povinen nahradit vzniklou škodu,“ řekl předseda odvolacího senátu Vlastimír Čech. Peníze ukradené z herny se totiž nikdy nenašly.

Fotogalerie
3 fotografie