„Naposled jsem ji viděla v pondělí v půl sedmé ráno, když jsem šla do práce. Pak jsme spolu ještě telefonicky mluvily v 10:50, kdy měla jít na úpravu nehtů. Od té doby má vypnutý mobil. Peníze na nehty si přitom ani nevzala,“ řekla Blesku při vyhlašování pátrání máma dívky Iveta.

Nešla ani do školy

Pochopitelně měla o dceru obavy. „Vůbec netuším, kde by mohla být. Vždy byla v noci doma a nikdy neměla vypnutý mobil,“ vysvětlila. Žákyně osmé třídy nenastoupila ani do školy 1. září.

Policie po blonďaté hubené dívce vysoé 173 cm vyhlásila pátrání v pondělí 30. srpna. V průběhu pátrání policisté zjistili, že byla spatřena v tento den kolem poledne v Brně. Zjistili také, že dívka by mohla být ve společnosti nového přítele (25). Což se potvrdilo.

„V minulosti byla již dvakrát pohřešovaná, vždy se ale vrátila," sdělil ve čtvrtek policejní mluvčí Bohumil Malášek. To je ale v rozporu s tím, co říkají rodiče. „Nikdy se nestalo, že by dcera odjela na několik dnů, měla vyplý telefon, nekontaktovala nás. Prostě, to se v životě nestalo,“ řekl otec dívky Televizi Nova.

Smutný vzkaz

Ve vysílání televize Nova maminka pohřešované Elišky nechala srdceryvný vzkaz. „Eliško, pokud se na nás díváš, nebo kdokoli, nechte nám jakoukoli zprávu, máme tě máme moc rádi,“ vzlykala maminka, která přes slzy téměř nemohla mluvit.

Podle informací televize mají Eliščini rodiče obavy, že dcera mohla odejít proti své vůli. Svědci dívku údajně zahlédli ve městě ve společnosti mladíka (25), jehož poznala na internetu a který se měl léčit na psychiatrii. 

Policie nepotvrdila, ale ani nevyloučila možnost únosu. „Prověřujeme dostupné informace a nové stopy, zvažujeme všechny možnosti,“ poznamenal mluvčí Bohumil Malášek.

VIDEO: Policisté na jižní Moravě před časem vypátrali dvě pohřešované děti.
Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté našli dvě pohřešované děti Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie