„V úterý jsem spustili rozsáhlé pátrání v lesích okolo Vracova. Do něj bylo nasazeno na čtyři desítky policistů, včetně policejního psovoda a policistů na koních. Neoddiskutovatelnou posilou byli i dobrovolníci nejen z okolí Vracova (místní občané, dobrovolní hasiči a Czech SAR Team). Těch se nakonec sešlo kolem dvou set a jejich zapojení se ukázalo jako klíčové," uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Nařídili pitvu

Byli to právě dobrovolníci, kdo pohřešovaného muže našli v lese. „Bohužel byl již bez známek života. Nedaleko byl policisty vypátrán také jeho bicykl. V případu byla nařízena pitva, přestože by podle prvotních informacích na jeho smrti neměla mít podíl žádná další osoba," upřesnil Vala.

Policisté neopomenuli poděkovat dobrovolníkům za jejich masivní pomoc při pátrání. „Ačkoliv nakonec pátrání skončilo tragicky, policisté chtějí tímto všem zúčastněným poděkovat za výbornou spolupráci," doplnil mluvčí policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Policisté na Hodonínsku pátrají i po zloději, který v Lužicích ukradl jízdní kolo.

Video
Video se připravuje ...

Kamera zachytila v Lužicích na Hodonínsku zloděje, který ukradl kolo. Policie ČR


Fotogalerie
9 fotografií