Vzápětí se rozjel a na červenou zamířil k ulici Úvoz. Svědek, který se na něj přilepil, vytočil tísňovou linku policie a rychle popsal, co vidí před sebou. „Jede dál po Úvozu. Teď ohrozil trolejbus,“ hlásil.

Drama na Úvoze

Citroenu několikrát vypověděl službu motor, při následných rozjížďkách mu zase naopak kvílela hlasitě kola. Přejížděl z pruhu do pruhu. „Naštěstí zanedlouho na místo přijela nejbližší hlídka, ale na její pokyn k zastavení šofér vůbec nereagoval a v nebezpečné jízdě pokračoval dál, na přechodu tak málem ohrozil i několik dětí,“ popsal dramatické desítky vteřin v centru města policejní mluvčí Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Opilec ujížděl na prázdných pneumatikách Brnem. Policie ČR

Osudnou se mu nakonec stala následující křižovatka, kde naboural do zaparkované škodovky. „Teď boural a utíká,“ hlásil na linku 158 jeho pronásledovatel, který potvrdil, že má k dispozici záznam na palubní kameře.

Pár piv a drogy

Cizinec vzhledem ke svému stavu daleko neutekl, opakovaně nadýchal dvě a půl promile alkoholu. Pozitivní měl i test na drogy. „Policistům se přiznal, že se před jízdou posilnil několika pivy. Taktéž bylo později zjištěno, že mladý cizinec nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dvěma nehodami způsobil škodu téměř za sto tisíc korun,“ doplnil policista.

Za šílenství v brněnských ulicích a dopravní nehodu pod vlivem alkoholu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Fotogalerie
7 fotografií