Pětice Afghánců se dostala do České republiky v úterý v nákladním prostoru bulharského kamionu. „Obsluha odstavného parkoviště u Podivína nevěřila svým očím, když viděla, jak muži vyskakují a rychle mizí,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Rychle se rozjela pátrací akce, do níž policisté nasadili nejen psovody, ale i služební vrtulník s termovizí. „Ten skupinku brzy objevil a pátrače navigoval. Když opustila les, padla přímo do rukou zasahujících policistů. Zadržení uvedli, že mířili do západní Evropy,“ dodal Vala.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na Břeclavsku vypátrali vrtulníkem nelegální migranty Policie ČR

O den později tříčlenná skupina Libyjců nakukovala řidičům do aut ve Velešovicích a žádala vodu. Přivolaní policisté je zadrželi ještě v obci. Mladíci kolem dvaceti let tvrdili, že měli namířeno do Rakouska.

Další dvě skupiny zadrželi policisté ve čtvrtek. Sedmičlennou skupinu Afghánců se podařilo zadržet s pomocí vrtulníku na Břeclavsku. Dva cizinci chtěli proniknout do ČR na podvozku nákladního auta u Lanžhota. „Všichni migranti byli zajištěni a nyní s nimi probíhají potřebné úkony,“ dodal mluvčí policie.
Fotogalerie
5 fotografií