„Při výslechu uvedli, že pochází z Aghánistánu. Vystoupili prý na nedaleké benzínce, kam dorazili kamiónem, na kterém měli cestovat z Polska a namířeno měli do Německa,“ řekl jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Alžířan přijel na podvozku kamionu

Jihomoravská cizinecká policie jen za poslední týden zahájila správní řízení o vyhoštění s deseti osobami. Všichni nelegálně cestující pocházeli z Afriky, z Maroka, Alžírska a Libye. Jeden z cizinců zvolil hodně riskantní úkryt.

„Muž z Alžírska přicestoval na naše území na podvozku pod návěsem kamionu z Itálie a mířil do Německa. Jeho putování ukončila hlídka z dálničního oddělení v Chrlicích v odstavném pruhu na 207. kilometru,“ uvedl policista. Promrzlý muž byl prý šťastný, že si ho někdo všiml a jeho pouť skončila. 

Na dvojici Maročanů pro změnu zase upozornila obsluha čerpací stanice na dálnici D1 v Brně. Muži tvrdili, že cestují z Rumunska a chtěli se dostat do Itálie. Další dvojice se zase pohybovala po komunikaci u Lanžhota. Na podezřelé upozornil policejní hlídku bratr jednoho z policistů. A měl správný odhad. Kam a odkud měla namířeno tato dvojice, se policistům zatím nepodařilo zjistit.

VIDEO: V tureckém kamionu se tísnilo 48 migrantů.

Video
Video se připravuje ...

V tureckém kamionu se tísnilo 48 migrantů ze Sýrie. Policie ČR