„Nejpravděpodobnější příčina se jeví, že šofér fabie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky, dostal smyk a přejel do protisměru, kde došlo k vážné kolizi,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody zůstala cesta tři hodiny neprůjezdná.

Celková škoda na obou vozech byla předběžně vyčíslena na 360 tisíc korun. „Alkohol u řidičů dechová zkouška vyloučila. Přesná příčina a míra zavinění bude nyní předmětem dalšího šetření dopravních policistů,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

U Nesovic se po čelním střetu zranilo šest cestujících. Policie ČR

Záchranáři měli plné ruce práce. „Dva pacienty se středně těžkým zraněním jsme dopravili do Úrazové nemocnice v Brně, další dva s lehkou újmou převezla sanita do kyjovské nemocnice. Poslední dva cestující jsme ošetřili na místě,“ shrnula následky události mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Policie varuje

Jihomoravští policisté upozorňují, aby řidiči nepřeceňovali své síly a vždy přizpůsobili jízdu aktuálním povětrnostním podmínkám. „V tomto období totiž může být jakákoliv rychlá jízda velmi zrádná. Buďte tak na svých cestách obzvláště opatrní,“ podtrhl policista.

Fotogalerie
4 fotografie