„Nelegální výroba probíhala v hygienicky nevyhovujících podmínkách ve velmi znečištěné garáži. Surovina ani výrobky nebyly chráněny před kontaminací z okolního prostředí a byly skladovány v nevhodných obalech. Syrové vepřové hřbetní sádlo bylo uloženo na znečištěné kachlové dlažbě v garáži, podloženo pouze igelitem,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček.


A že toho nebylo málo. Inspektoři na místě zajistili 30 kg syrového vepřového hřbetního sádla, 50 litrů vyškvařeného vepřového sádla a 25 kilo vepřových škvarků. Provozovatel byl přitom SVS již dříve za obdobnou činnost pokutován.

„Na základě zjištěných skutečností byly veškeré potraviny jako zdravotně závadné na místě znehodnoceny barvou a veterinární inspektoři nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku. Ve správním řízení hrozí provozovateli pokuta až do výše půl milionu korun,“ dodal Vorlíček.