Nehoda se stala přesně v 8.12 hodin na přejezdu mezi Ivančicemi a Moravskými Bránicemi poblíž chatové oblasti. Vlak směřoval do Ivančic. „Přejezd je bez závor a bez semaforu, jen s výstražnými kříži a značko Stop,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vlak vlekl vozidlo po nárazu více než sto metrů.

Třicátá letošní oběť na přejezdech 

„Předběžně byla škoda na vlaku vyčíslena na 50 tisíc korun. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události," dodal Drápal. Dle statistik Drážní inspekce se jedná v letošním roce o pořadí o třicátou usmrcenou osobu při střetnutí na železničních přejezdech.

„Starší řidička utrpěla zranění neslučitelná se životem, zemřela ještě před příjezdem našich posádek. Ve vlaku se nikdo z cestujících nezranil," řekla mluvčí jihomoravské záchrnky Michaela Bothová.

Omezení na trati se dotklo desítek osobních vlaků, autobusy jezdily mezi stanicemi Moravské Bránice - Ivančice. Podle údajů na webu Českých drah se odstranění následků nehody a obnovení provozu na trati očekává až po 15. hodině.