Trojice chmatáků se vypravila do Boršovské ulice ve středu 8. července krátce před půl třetí odpoledne. „Využili situaci, kdy prodavačka odešla ukázat zákazníkovi zboží do skladu a druhý prodejce se věnoval jinému zákazníkovi,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.


Dva z pachatelů se postavili tak, aby bránili prodejcům ve výhledu, třetí s rouškou na obličeji se zabýval pokladnou. Když ji otevřel, zajímaly ho jen velké bankovky. Do kapsy si strčil 70 tisíc korun a hned poté trojice z prodejny zmizela jako pára nad hrncem.
Video
Video se připravuje ...

Zloděj s komplici vykradl pokladnu v Kyjově Policie ČR

Pátráme po muži bílé pleti ve věku 45 až 50 let, který měří přibližně 190 centimetrů, je silnější postavy a je ostříhaný dohola. Působil dojmem podnikatele. Zbývající pachatelé jsou muži snědé pleti. Jeden měří 175 až 180 centimetrů, je hubený a má krátce střižené vlasy. Druhý 180 až 185 centimetrů je podsadité postavy a má zarostlou tvář,“ upřesnil Zámečník.


Policisté žádají veřejnost, aby jí pomohla zločince identifikovat. „Žádáme občany, kteří by mohli sdělit jakékoli informace k osobám na záběrech,  ať volají na telefonní číslo 974 633 500, popř. bezplatnou policejní linku 158. Výše zmínění jsou podezřelí z trestného činu krádež. Hrozí jim trest pět let odnětí svobody,“ dodal mluvčí policie.
Fotogalerie
5 fotografií